Transgaz, favorită la preluarea operatorului elen de transport al gazelor - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Transgaz, favorită la preluarea operatorului elen de transport al gazelor

27 martie, 2018

SUA și UE sprijină oferta Transgaz-Reganosa (Spania) de preluare a operatorului grec de transport gaze DESFA, din rațiuni geopolitice, susține presa elenă.

Presa elenă speculează că Uniunea Europeană și Statele Unite sprijină din rațiuni geopolitice oferta consorțiului format din compania spaniolă Regasificadora del Noroeste (Reganosa) și operatorul sistemului național românesc de transport al gazelor naturale Transgaz de preluare a omologului grec DESFA, motivul fiind că o eventuală victorie a acestuia ar crește șansele de reducere a dependenței Europei de importurile de gaze de la gigantul rus de stat Gazprom.

Intrarea instituției financiare internaționale Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), unde cei mai mari acționari sunt SUA și UE, în consorțiul Transgaz-Reganosa transmite un mesaj clar de la Bruxelles și Washington în favoarea companiei românești, Transgaz. Mișcarea este determinantă pentru dezvoltarea coridorului vertical de interconectare a sistemelor de gaze din România, Ungaria, Austria, Bulgaria și Grecia, care ar asigura transportul gazelor naturale extrase din regiunea Mării Caspice către Europa Centrală, scrie publicația greacă Ekathimerini.


Dezvoltarea acestui coridor ar întări sursele alternative de aprovizionare cu gaze ale Europei, ocolind Rusia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

AGA Transgaz a aprobat în ianuarie asocierea cu Regasificadora del Noroeste în vederea participării în etapa a doua a procesului de achiziţie a participaţiei de 66% în cadrul operatorului sistemului de conducte de gaze din Grecia.

Relația Transgaz cu operatorul Sistemului Național de Gaze Naturale din Grecia este una mai veche- în 2016 cele 2 entități au semnat un memorandum ce avea ca scop abordarea în comun a proiectelor existente și viitoare privind transportul gazelor, în deplină conformitate cu legislația Uniunii Europene (UE).


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr