duminică

16 iunie, 2024

5 martie, 2020

Transgaz (TGN), operatorul monopolului de stat al transportului de gaze naturale prin magistralele naționale, și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) au semnat un memorandum de privind susținerea investițiilor TGN pe următorii 10 ani.

Planul de dezvoltare până în 2028 al Transgaz (TGN) are nevoie de 1,25 miliarde euro, pentru proiectele pentru care a fost luată decizia finală de investiţie (FID , Final Investment Decision) și pentru proiectele în care procesul de decizie este avansat (A-FID, AdvanceFinal Investment Decision), potrivit unui raport al companiei trimis la Bursa de Valori București (BVB).

 berd este unul dintre cei mai importanți finanțatori ai Transgaz. A acordat companiei române un împrumut de 278 milioane de lei pentru proiectul gazoductului pan-european BRUA și colaborează cu subsidiara Transgaz din Republica Moldova, VestMoldTransgaz (VMTG), la proiectul gazodcutului Ungheni – Chișinău pe componenta de mediu și social, „asigurându-se de respectarea celor mai înalte standarde în implementare”, spune sursa citată.

BERD ar putea participa la majorări de capital


„În baza necesităților Transgaz, berd va lua în considerare participarea la finanțarea proiectelor (Transgaz) prin furnizarea de instrumente de împrumut sau de participații în funcție de situație”, spune comunicatul TGN.

Transgaz (TGN) a prezentat un program de colaborare și investiții cu obiectivele:

  • „Extinderea, modernizarea și înlocuirea rețelei interne românești, pentru a crește accesibilitatea utilizatorilor finali la rețelele de gaze, îmbunătățirea siguranței în aprovizionare și diversificarea surselor de energie;
  • Colaborarea pentru dezvoltarea interconectării rețelelor de gaze naturale, cu scopul de a îmbunătăți siguranța în aprovizionare și diversificarea surselor de gaze în toată regiunea;
  • Cooperarea în proiecte de cercetare și dezvoltare pentru „ecologizarea gazelor” pentru a trece la sisteme de gaze mai curate.”


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: