sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 august, 2018

Transelectrica a dat în judecată Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru modul de calcul al tarifului de transport al energiei electrice și al altor tarife reglementate.

Calculele ANRE ar fi adus companiei prejudicii de 138 de milioane de lei, potrivit raportului semestrial trimis, joi, Bursei de Valori Bucureşti

Transelectrica (TEL) spune că ordinul ANRE nr. 51 / 24 iunie 2014 a stabilit tarifele administrate pe baza unei unei rate de reglementate a rentabilităţii (RRR) de 7,7%, mai mică decât cea pe care compania o consideră corectă, de 9,87%.


„CNTEE Transelectrica SA consideră că aplicarea prevederilor art. 51 din Metodologie prin stabilirea parametrului Beta (ß) la valoarea de 0,432 va determina prejudicierea financiară a societăţii prin scăderea rentabilităţii cu o valoare estimată de 138,4 milioane lei, având un impact semnificativ asupra intereselor financiare ale societăţii”, spune  raportul citat.

Transelectrica, operatorul monopolului statului de transport magistral de energie electrică şi al sistemului energetic, a anunțat un profit net de 98,02 milioane de lei pe Semestrul 1 , similar cu cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, de 98,38 milioane de lei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Veniturile totale au fost în scădere cu 29%, de la 1,739 miliarde de lei, la 1,233 miliarde de lei. Cheltuielile totale au fost şi ele mai mici cu 30%, de la 1,610 miliarde de lei, la 1,121 miliarde de lei.

Descărcați de AICI Raportul  Transelectrica pe Semestrul 1 2018, cu toate informațiile despre oate performanțele  economice  și litigiile companiei 

Valoarea de piață a companiei (capitalizarea bursieră) este de peste 1,7 miliarde de lei, corespunzătoare prețului de 23,5 lei / acțiune TEL.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: