duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 ianuarie, 2012

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că noua lege a sănătății va fi definitivată în anul 2012, iar, dacă vor exista condiții politice, și reorganizarea teritorial-administrativă va fi făcută.

Băsescu a avut joi prima ieșire publică, după începerea protestelor antiprezidențiale de la București și din țară.

„Va fi definitivată noua lege a sănătăţii. (…) Avem în vedere o eventuală reorganizare administrativă, dacă vor fi îndeplinite condiţiile politice”, a spus Traian Băsescu, la o întâlnire cu ambasadorii străini din România.


Ministerul Sănătății a reluat dezbaterile publice pentru realizarea unui nou proiect al legii sănătății, după retragerea celui care a provocat mișcări spontane de stradă în toată țara.

Redactarea proiectului , de către Ministerul Sănătății, va dura între 3 și 6 luni, a declarat ministrul Ladislau Ritli.

După redactare, proiectul trebuie pus în dezbatere publică, adoptat de guvern și transmis la Parlament, procedură lungă care împinge proiectul de lege în viitoarea legislatură, de duopă alegerile din noiembrie 2012.

”Nu cred că în acest mandat poate avea loc (adoptarea în Parlament al proiectului – n.r.), numai dacă găsim un punct de comunicare inclusiv cu Opoziția. Mai degrabă după alegeri”, a declarat, vineri, liderul deputaților UDMR, Mate Andras, pentru cursdeguvernare.ro.


De asemenea, joi, Traian Băsescu a susținut că măsurile de austeritate luate de guvern sunt un semnal de stabilizare pentru piețele financiare.

”Toate aceste reforme reprezintă un puternic semnal de stabilitate dat pieţelor. După cum observaţi, încrederea pieţelor şi a agenţiilor de rating constituie condiţii esenţiale pentru asigurarea stabilităţii economice şi financiare”, a spus șeful statului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Liderul de la Cotroceni le-a mai spus ambasadorilor străini că România așteaptă respectarea deciziei luate de Consiliul European, anul trecut, de menționere a expunerii băncilor din zona euro pe zona non-euro.

”În acest context, permiteţi-mi să amintesc decizia luată de şefii de stat şi de guvern ai Uniunii Europene la reuniunea Consiliului din octombrie 2011, decizie legată de menţinerea expunerii băncilor din zona euro în celelalte state membre ale Uniunii Europene. Pentru perioada următoare va trebui să ne asigurăm că această decizie va fi respectată de către marile bănci cu expunere în România. În condiţiile în care stabilitatea economiei noastre va continua să se consolideze, inclusiv prin menţinerea unui rating de ţară stabil, nu există motive de preocupare care să fundamenteze o eventuală retragere de lichidităţi de pe piaţa românească”, a subliniat președintele Traian Băsescu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: