sâmbătă

20 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 martie, 2012

România va putea deveni independentă din punct de vedere energetic, din 2015-2017, când se estimează că va începe exploatarea zăcământului de gaze din Marea Neagră, a declarat, luni, președintele Traian Băsescu.

Șeful statului a vizitat nava de foraj marin Deepwater Champion a companiei americane ExxonMobil, care forează pe platoul continental românesc al Mării Negre.

”S-a descoperit un zăcământ în perimetrul Neptun, de circa 100 miliarde de metri cubi şi perspective similare sunt pentru alte câteva depozite care vor fi prospectate în perioada următoare. România are un consum anual aproximativ de 14 miliarde de metri cubi. În 2011, România a consumat 14,2 miliarde metri cubi gaze – 11,4 miliarde producţie internă şi import 3 miliarde. Faceţi socoteala câţi ani ne-ar ajunge depozitul găsit pentru a nu mai importa gaze. România are perspectiva independenţei energetice totale”, a susținut Băsescu.


El a mai desclarat că, dacă şi celelate 4-5 zăcăminte din perimetrul Neptun care vor fi prospectate vor indica o cantitate similară, România poate fi o sursă de gaze şi pentru alte ţări din Europa.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: