vineri

24 mai, 2024

5 martie, 2012

România va putea deveni independentă din punct de vedere energetic, din 2015-2017, când se estimează că va începe exploatarea zăcământului de gaze din Marea Neagră, a declarat, luni, președintele Traian Băsescu.

Șeful statului a vizitat nava de foraj marin Deepwater Champion a companiei americane ExxonMobil, care forează pe platoul continental românesc al Mării Negre.

”S-a descoperit un zăcământ în perimetrul Neptun, de circa 100 miliarde de metri cubi şi perspective similare sunt pentru alte câteva depozite care vor fi prospectate în perioada următoare. România are un consum anual aproximativ de 14 miliarde de metri cubi. În 2011, România a consumat 14,2 miliarde metri cubi gaze – 11,4 miliarde producţie internă şi import 3 miliarde. Faceţi socoteala câţi ani ne-ar ajunge depozitul găsit pentru a nu mai importa gaze. România are perspectiva independenţei energetice totale”, a susținut Băsescu.


El a mai desclarat că, dacă şi celelate 4-5 zăcăminte din perimetrul Neptun care vor fi prospectate vor indica o cantitate similară, România poate fi o sursă de gaze şi pentru alte ţări din Europa.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: