miercuri

18 mai, 2022

Traian Băsescu anunță absorbția UNPR de către PMP

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 iulie, 2016

basescuPreședintele Traian Băsescu a anunțat marți fuziunea PMP cu UNPR, partid fondat de Gabriel Oprea, condus în prezent de deputatul Valeriu Steriu.

Potrivit declarației făcute de Traian Băsescu, forurile de conducere au votat în unanimitate decizia de fuziune, care practic este una prin absorbție- denumirea și toate însemnele noului partid fiind cele ale PMP.

În cadrul conferinței de presă comune, Traian Băsescu a mai precizat că procesul de negociere s-a derulat în ultimele 2 săptămâni, iar până zoi tot procesul va fi finalizat.


În următoarele 2, a anunțat și Valeriu Steriu, va fi stabilită și ”distribuția echilibrată a puterii în teritoriu”. Principiul care va ghida această distribuție ține de influența pe care o exercită în județe aceste formațiuni. ”În unele locuri e PMP puternic, în altele UNPR”, a explicat Traian Băsescu.

Întrebat depre problemele de imagine care i le-ar putea produce această fuziune, Traian Băsescu a răspuns: ”Gabriel Oprea nu mai e în partid, iar după fuziune rămâne numai cu onoarea. Oprea nu este, Șerban Mihăilescu a demisionat, nu văd nicio problemă”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

UNPR a purtat anul acesta, în special după alegerile locale, negocieri atât cu PSD cât și cu PNL în scopul formării unei alianțe în perspectiva alegerilor generale din această toamnă.

După fuziunea PMP-UNPR, singurul aliat oficial al PSD rămâne ALDE.


Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: