miercuri

24 aprilie, 2024

9 august, 2019

Statul trebuie să plătească unui fost polițist din județul Timiș, condamnat într-un dosar de trafic de minore, daune morale de 12.000 de lei, după ce în perioada în care a fost ținut în arestul Poliției Timiș ar fi făcut râie. Decizia nu este definitivă, transmite Mediafax.

O sentință pronunțată de către Judecătoria Timișoara obligă Inspectoratul Județean de Poliție Timiș și Inspectoratul General al Poliției Române să îi achite fostului polițist Ovidiu Gîțan daune morale în valoare de 12.000 de lei, care a reclamat condițiile improprii în care a fost ținut în arestul Poliției Timiș.

Decizia nu este definitivă, fiind atacată cu apel la Tribunalul Timiș.


În iunie 2015, DIICOT Timișoara a destructurat o grupare specializată în traficul de minore, condusă de Paul Mânzu, în care au fost implicate mai multe persoane publice din Timișoara. Potrivit anchetatorilor, Ovidiu Gițan se număra printre cei care se ocupau de racolarea minorelor, de obicei prin intermediul Facebook, care mai apoi erau exploatate sexual de către membrii grupării.

Anul trecut, polițistul Ovidiu Gițan a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, după ce și-a recunoscut faptele, fiind dat afară din cadrul Poliției Timiș.

Între timp, fostul polițist a dat în judecată IPJ Timiș și IGPR, solicitând daune morale în valoare de 15.000 de lei. Ovidiu Gițan a reclamat faptul că a fost nevoit să suporte, pe perioada detenției în arestul IPJ Timiș, fiind reținut la data de 18 iunie 2015, condiții „improprii”.

Totodată, fostul polițist a susținut că din cauza condițiilor de igienă necorespunzătoare, „a făcut o criză alergică și a fost diagnosticat cu scabie (n.r. râie)”.


„Luând în considerare caracterul și gravitatea suferințelor psihice sau fizice suferite de reclamant, statutul social al reclamantului, urmările produse, instanța consideră că impactul condițiilor de detenție asupra moralului reclamantului au depășit nivelul inevitabil de suferință inerent detenției, atingând nivelul unui tratament degradant care în mod evident a afectat starea de spirit a acestuia”, scrie în sentința Judecătoriei Timișoara.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: