marți

18 ianuarie, 2022

Anchetă WSJ: TikTok ar fi colectat în secret date despre milioane de utilizatori

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 august, 2020

TikTok, rețeaua socială împotriva căreia administrația Trump a emis un ordin executiv de interzicere a tranzacțiilor, ar fi colectat date despre milioane de useri, printr-o tactică interzisă de Google, arată o anchetă publicată de Wall Street Journal.

TikTok, afirmă publicația americană, a intrat și în ”vizorul” autorităților franceze care au deschis o investigație venită după o plângere primită în mai.

WSJ scrie că TikTok ar fi găsit un mod de a ocoli o setare de siguranță din Android și a putut colecta date unice de identificare de la milioane de terminale mobile, date care-i permit aplicației să urmărească userii online, fără a le da acestora posibilitatea să dezactiveze aceste setări.


Tactica a fost ascunsă într-un ”strat” de criptare ce a fost adăugat ce ar fi încălcat politicile Google legate de cum pot aplicațiile să-și urmărească utilizatorii. TikTok a încetat practica în noiembrie anul trecut, după 18 luni de când a pornit-o.

Datele de identificare colectate de TikTok sunt utile la publicitatea țintită, dar ar putea duce și la forme mai invazive de urmărire.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Administrația Trump a emis ordine executive împotriva TikTok și WeChat, ambele aplicații chineze, cu justificarea că acestea „captează informații extinse de la utilizatorii săi” și că modul de colectare a datelor „permite accesul Partidului Comunist Chinez la informațiile personale și private ale americanilor.”

Secretarul de stat Mike Pompeo a afirmat luna aceasta că aplicația TikTok trebuie eliminată inclusiv din listele de aplicații care pot fi descărcate prin Apple și Google.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr