Tichetele de vacanță vor fi distribuite din nou în 2022. Și la firmele private
joi

2 decembrie, 2021

Daniel Cadariu: Tichetele de vacanță vor fi distribuite din nou în 2022. Pentru firmele private, în anumite condiții

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 noiembrie, 2021

Tichetele de vacanță vor fi distribuite din nou în 2022, pentru salariaţii din sectorul bugetar. Pentru salariații firmelor din mediul privat, cheltuielile vor fi compensate parțial de la bugetul de stat, potrivit lui Daniel Cadariu, ministrul desemnat pentru Antreprenoriat şi Turism.

„Pentru anul 2022 vor fi emise din nou tichetele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru lucrătorii din sectorul bugetar, dar vor funcţiona şi pentru cei din mediul privat. Agenţii economici care doresc să emită aceste tichete de vacanţă vor putea deduce cheltuielile cu aceste sume. În măsura în care în perioada aceasta de aplicare a acestui program de guvernare economia va funcţiona şi încasările la buget vor fi suficient de mari, intenţionăm ca mare parte din aceste cheltuieli să le compensăm către agenţii economici de la bugetul de stat, dar asta ţine strict de mersul economiei”, a declarat Daniel Cadariu, la audierile din Parlament, citat de Agerpres.

Daniel Cadariu a primit miercuri aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Antreprenoriatului şi Turismului, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Stimulentele pentru firmele private depind de „un dacă”


Ministrul desemnat al Antreprenoriatului și Turismului a promis stimularea agenților economici să cumpere tichete de vacanță și, „dacă mersul economiei va permite vom încerca să compensăm de la bugetul de stat aşa ceva. Există un dacă”, a spus Daniel Cadariu, fără să precizeze care.

Cât despre legătura dintre preţurile şi calitatea serviciilor în turism a fost la fel de imprecis.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Într-o economie de piaţă funcţionează cererea şi oferta. Într-o economie de piaţă fiecare este liber în ceea ce priveşte business-ul să procedeze cum crede de cuviinţă. Nu zic că rezultatul final este un rezultat bun şi că nu sunt cazuri în care turiştii români sunt descurajaţi de preţurile de la noi, fie că discutăm în unele cazuri de litoral sau de alte locaţii din zona de munte, însă aşa este într-o economie liberă, democratică. Dorim o economie de piaţă”, a susţinut acesta.

Ministrul desemnat a pledat pentru o schemă de minimis pentru promovarea agenţilor economici pe plan internaţional prin participarea acestora la târgurile şi expoziţiile organizate în străinătate.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 88 al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 22 sunt alocate unei serii de analize care focalizează pe marea problemă...

rrr