vineri

12 iulie, 2024

11 martie, 2021

Miliardarul Elon Musk va construi o baterie de dimensiuni mari care va fi conectată la reţeaua de energie a Texasului, scrie Business Insider.

Gambit Energy Storage, divizie a Tesla, construieşte un proiect de stocare a energiei cu o capacitate de peste 100 de megawaţi în regiunea Brazoria, Texas. Sistemul este înregistrat la Electric Reliability Council of Texas (ERCOT), operatorul rețelei statale. Documentele depuse în august 2020 la ERCOT precizează ca dată de intrare în funcțiune 1 iunie 2021.

Bateria va putea alimenta aproximativ 20.000 de locuinţe în perioada de vârf a consumului din vară.


Bateria Tesla va stoca energie din rețea în perioadele în care prețul este scăzut și va alimenta rețeaua în perioade de supra-sarcină. Bateria va ajuta și sistemele locale să pornească, furnizând energia necesară pornirii generatoarelor în cazul unor pene de curent sau  dezastrelor naturale.

Informaţia referitoare la acest proiect survine la scurt timp după ce furtuna de zăpadă de la jumătatea lunii februarie, care a perturbat funcţionarea a aproximativ jumătate din centralele electrice din statul Texas, a provocat pene de curent care au dus la moartea a zeci de oameni, în timp ce preţurile au crescut şi de 10 ori peste nivelurile normale.

În 2016, Tesla a obţinut un contract pentru furnizarea unui sistem de stocare a energiei cu o capacitate de 20 de megawaţi unei substaţii deţinute de compania de utilităţi Southern California Edison din California.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: