joi

25 aprilie, 2024

24 septembrie, 2014

Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) a scos la licitaţie Palatul Telefoanelor din Bucureşti şi alte două proprietăţi din apropiere, la un preţ de pornire cumulat de 21,6 milioane de euro, fără TVA.

„Ca parte a strategiei companiei de a capitaliza portofoliul de proprietăţi imobiliare, Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) scoate la vânzare trei proprietăţi din centrul Bucureştiului, şi anume Palatul Telefoanelor, clădirea Tandem şi proprietatea din strada Matei Millo (…). Tranzacţia va fi derulată prin intermediul unei licitaţii, iar câştigătorul va fi entitatea cu cea mai avantajoasă ofertă atât în ceea ce priveşte preţul, cât şi alte condiţii relevante în context”, anunţă un comunicat al Telekom Romania Communications.

Palatul are un teren de 1.893 metri pătraţi şi o suprafaţă utilă de 12.000 metri pătraţi.


celelalte două proprietăți, din apropierea Palatului, au un teren de 5.039 metri pătraţi şi o suprafaţă totală construită la sol de 2.030 metri pătraţi, respectiv de 1.783 metri pătraţi.

Cei interesați de cumpărarea lor trebuie să furnizeze o scrisoare de garanţie şi să depună ofertele până la data de 20 octombrie.

În prima parte a lunii august, Telekom Romania Communications a scos la licitaţie un număr de 10 proprietaţi imobiliare situate în Bucureşti şi judeţele Iaşi, Galaţi, Brăila, Tulcea, Vrancea şi Hunedoara, preţul de pornire cumulat ridicându-se la 3,61 milioane de euro, fără TVA.

Palatul telefoanelor, pe lista de patrimoniu

Palatul Telefoanelor face parte din patrimoniul arhitectural național și a fost renovată și consolidată recent. Lucrările s-au finalizat în 2005 și au costat 8 milioane de euro.


Clădirea, în stil Art-Deco, este proiectul a trei arhitecți străini și a fost inaugurată în primăvara anului 1933, pe locul fostei terase Oteteleșteanu. La vremea respectivă, de pe terasa Palatului se puteau vedea munții, în zilele senine.

De aici au anunțat legionarii, în 1939, asasinarea lui Armand Călinescu, președinte al Consiliului de miniștri, considerat unul dintre responsabilii morții lui Corneliu Zelea Codreanu. Premierul a fost ucis pe 21 septembrie, la Podul Elefterie (Cotroceni), iar echipa de legionari care a executat asasinatul a intrat în Palatul Telefoanelor, a oprit transmisia radio și a citit un comunicat ”către țară”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: