Publicația LiberînTeleorman scrie luni că TelDrum a câștigat pe 11 ianuarie un contract de modernizare a unor drumuri județene. Aceleași drumuri au fost modernizate în trecut tot de TelDrum, cu fonduri europene.
Contractul derulat pe bani europeni a fost investigat de OLAF din cauză că ”proiectele tehnice ale celor două drumuri au fost falsificate, în vederea maximizării accesului la bani europeni și a minimizării efective a cheltuielilor”, scrie publicația.
Articolul, în cele ce urmează:
”Oricât de rău ar merge lucrurile în România, cifrele arată bine. Cifrele Teldrum, desigur! E drept că anul trecut, avântul companiei profitabile mai scăzuse, pe fondul unei insolvențe impuse, însă nici n-a început bine anul, că Teldrum recuperează.
Primul tun al anului 2019 este și cel mai amuzant, pentru că lucrarea pe bani publici câștigată de Teldrum pe data de 11 ianuarie 2019 este, în fapt, o lucrare de modernizare a drumurilor județene 506 și 701, ambele fiind drumuri incluse în raportul OLAF referitor la acea fraudă din fonduri europene, despre care ziarul nostru a mai relatat. Pentru că proiectele tehnice ale celor două drumuri au fost falsificate, în vederea maximizării accesului la bani europeni și a minimizării efective a cheltuielilor.
Practic, Teldrum are acum datoria, dar și plăcerea, de a remedia niște probleme apărute chiar la drumurile construite tot de specialiștii companiei, dar atunci pe bani europeni. Acum, ca să nu mai deranjeze forurile europene sau ca să nu mai fie deranjată de ele, compania Teldrum s-a hotărât să se limiteze la Consiliul Județean Teleorman, care pur și simplu nu-i poate refuza nimic. Căci lanțul slăbiciunilor teleormănene e extrem de strâns în această perioadă.
Vorbim, deci, despre un contract de modernizare a drumurilor fraudate din județ, în valoare de 10.351.298 lei. Având în vedere și firmele-satelit pentru Teldrum, înființate chiar de către acționarii companiei-mamă, putem preconiza încă de pe acum că banii publici ai Teleormanului intră într-o zodie tare periculoasă!”