miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2013

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri reorganizarea Operei Naționale București prin absorbția Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, se anunță pe site-ul instituției.

Desființarea Teatrului de Operetă „Ion Dacian” face parte din proiectul prin care Ministerul Culturii vrea să  îmbunătățească managementul resurselor, se precizează pe site-ul Guvernului.

Reorganizarea Operei Naționale București se discută de la jumătatea lunii septembrie, când Ministerul Culturii a lansat spre dezbatere publică un proiect cu acest subiect.


Documentul enumera mai multe instituții culturale ce urmau să fuzioneze cu Opera Națională din București, nu doar Teatrul „Ion Dacian” – Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Centrul Naţional al Dansului și Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa.

În nota de fundamentare a proiectului elaborat de Ministerul Culturii nu se vorbea despre un mai bun management al resurselor, ca în prezentarea de miercuri a Executivului. Comasarea acestor instituții sub marca Operei Naționale București era justificată de „angajamentele guvernamentale referitoare la reducerea cheltuielilor bugetare”.

La puțin timp după demararea dezbaterii publice, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa a fost scos de pe listă, din „considerente regionale.” În HG de miercuri nu se spune nimic despre celelalte instituții cuprinse în proiectul inițial.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: