miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 mai, 2021

Guvernul Țărilor de Jos a acordat unui consorțiu, care include companiile petroliere Royal Dutch Shell și ExxonMobil, subvenții în valoare de aproximativ 2 miliarde euro pentru ceea ce urmează să devină cel mai mari proiect de captare și stocare a carbonului (CCS) din lume, a anunțat duminică Portul Rotterdam, potrivit Euractiv.

Shell și Exxon au solicitat în ianuarie subvenție pentru acest proiect care are ca scop captarea CO2 emis de fabrici și rafinării din zona portului Rotterdam și stocarea acestuia în zăcăminte goale de gaze olandeze din Marea Nordului.

Companiile implicate în proiect au primit vestea că cererea lor este aprobată, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al Portului Rotterdam, confirmând astfel o informație difuzată de postul de televiziune NOS.


Această decizie elimină cel mai important obstacol pentru proiect, care urmează să devină operațional în 2024 și se așteaptă să reducă cu aproximativ 10% emisiile grupului industrial de lângă cel mai mare port maritim din Europa.

Subvențiile sunt menite să compenseze companiile pentru costurile suplimentare generate de captarea gazelor cu efect de seră, portul urmând să pună la dispoziție infrastructura necesară pentru a transporta dioxidul de carbon către câmpurile goale de gaze offshore.

Țările de Jos se numără printre țările care produc cele mai mari emisii de gaze cu efect de seră pe cap de locuitor din Europa.

Statul a decis să își reducă cu 55% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030, emisiile fiind în prezent deja cu 24,5% mai mici decât nivelul înregistrat în 1990.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: