sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 ianuarie, 2021

Guvernul federal a anunțat luni că va începe de marți colectarea noilor tarife vamale impuse de administrația Trump asupra unor componente aviatice și alte importuri din Franța și Germania, după ce SUA și UE au eșuat să ajungă la un acord în privința unei dispute vechi de 16 ani privind subvenționarea producătorilor de aeronave Airbus și Boeing, anunță Euractiv.

Într-o notă transmisă exportatorilor luni seară, departamentul american al vămilor și protecției frontierelor a anunțat aplicarea tarifelor de marți, începând cu ora 00:01, o consecință a conflictului dintre UE și SUA pe tema subvențiilor acordate Airbus, respectiv Boeing.

Biroul reprezentanței comerciale a SUA a anunțat recent ca SUA va impune tarife suplimentare de 15% asupra unor componente de avioane, inclusiv ansamblurile de fuselaj și aripile, precum și o taxă de 25% pentru anumite vinuri.


Negocierile dintre Washington și Bruxelles pentru încheierea acestor dispute au stagnat în săptămânile finale ale administrației Trump, potrivit unor surse apropiate discuțiilor. Washington-ul a fost preocupat și de ajungerea la un acord cu Marea Britanie, care deține o participație la Airbus, dar care a părăsit oficial UE în acest an.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Bruxelles-ul a anunțat că va urmări o rezolvare rapidă a situației cu administrația Joe Biden, președintele-ales urmând să fie investit pe 20 ianuarie. Echipa lui Biden nu a făcut deocamdată niciun comentariu pe această temă.

Atât Washington-ul, cât și Bruxelles-ul au câștigat procese la Organizația Mondială a Comerțului, celor dintâi acordându-li-se dreptul de a impune tarife de 7,5 miliarde de dolari asupra importurilor din UE, iar celor din urmă de 4 miliarde de lei asupra importurilor din SUA.


Etichete: , , , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: