30 august, 2017

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat miercuri, de principiu, cererea RADET de majorare cu 32% a tarifelor de transport şi distribuţie a energiei termice.

Scumpirea gigacaloriei la consumatorul final nu va fi suportată de locuitorii Bucureștiului, adică nu se va reflecta în facturile la apă caldă și căldură, ci de Primărie. 

Subvenția va crește astfel la aproape 722 milioane de lei, față de 570,6 milioane, suma bugetată deja pentru 2017.


„Îi asigur pe toți bucureștenii care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare că nu vor avea sub nicio formă de suferit, deci factura nu se va majora la întreținere, la apă cală și căldură, ca urmare a faptului că regia de termoficare a municipiului a solicitat Consiliului General o majorare a tarifului cu 32%, tarif care nu a mai fost ajustat din 2011, regia aflându-se în procedură de insolvență”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Municipiului București.

RADET București a solicitat majorarea tarifului cu 32%, pentru că au crescut prețurile la materiile prime și la utilități.

Tariful actual al RADET este de 341 de lei pe gigacalorie, iar în cererea adresată PMB se precizează că acest preț nu a mai crescut din 2011.

Argumentele RADET


ANRE a aprobat noile prețuri de producere a energiei termice furnizate de ELCE, Vest-Energo și CET Grivița. Sunt prețuri unice pentru toate categoriile de consumatori, casnici și non-casnici:

De asemenea, explică RADET în solicitare:

  • a crescut prețul apei reci, de la 2,26 lei lei/mc
  • s-a scumpit tariful de canalizare – de la 0,5 lei/mc, la 0,92 lei/mc
  • începând cu 1 iulie 2017, costurile aferente activităţii de distribuţie şi transport au fost influenţate de creşterea costului specific cu energia termică pierdută la transport şi distribuţie de la 44,17 lei/Gcal (în tarif actual) la 56,07 lei/Gcal
  • similar, în tariful de transport al energiei termice furnizate din PT proprii, respectiv pentru activitatea de transport, de la 26,86 lei/Gcal (în tariful actual) la 34,18 lei/Gcal
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: