miercuri

24 iulie, 2024

10 august, 2011

România nu are nevoie de măsuri suplimentare de ajustare în momentul de faţă, ci de continuarea eforturilor de consolidare fiscală şi reforme structurale, a declarat pentru AGERPRES reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional (FMI), Mihai Tănăsescu.

„Nu este nevoie de măsuri suplimentare de ajustare, este nevoie de coerenţă şi de continuitate, de consolidarea eforturilor făcute, de continuarea procesului de consolidare fiscală şi de reforme structurale în toate domeniile – transporturi, energie, sănătate”, a spus Tănăsescu.

Reprezentantul României la FMI a menţionat că România se confruntă cu dezechilibre financiare puternice pe partea fondurilor sociale – de pensii, de şomaj, unde deficitele sunt foarte mari şi trebuie acoperite, dar măsurile luate de reformă a sistemului pensiilor vor conduce la efecte pozitive pe termen mediu şi lung.


„Cred că în momentul de faţă cel mai important pentru noi este să continuăm ceea ce am început, să fim credibili şi să avem un mesaj coordonat, fără a intra în panică şi a crea tensiuni de care nu este nevoie. Responsabilitatea mesajului este importantă din partea tuturor – şi a celor din Opoziţie şi a celor de la Putere. În acelaşi timp, politicile trebuie să fie prudente, să nu fie încărcate de populism, nu trebuie să arate slăbiciuni. De aceea cred că politicienii au un rol foarte puternic în această perioadă, de a continua reformele. Este important ca mesajele României să fie credibile”, a mai spus reprezentantul României la FMI.

Tănăsescu a mai menţionat că, pe fondul înrăutăţirii contextului internaţional, FMI nu va face evaluări suplimentare pe acordul cu România, iar misiunile de evaluare şi discuţiile în Board vor avea loc pe calendarul obişnuit, o dată la trei luni.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: