Tabletele pentru elevi cumpărate din fonduri europene - pot costa 200 de euro - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Tabletele pentru elevi cumpărate din fonduri europene – pot costa 200 de euro

20 august, 2020

Guvernul a aprobat miercuri proiectul pentru achiziționarea cu fonduri europene a 500.000 echipamente IT mobile și alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice online.

Spre deosebire de cele 250.000 de tablete cumpărate din banii transferați de la bugetul aflat la dispoziția premierului, pentru care a fost fixat un preț maxim de 600 de lei, costul acestor tablete spoate ajunge la 200 de euro.

Impactul financiar este de 100.000.000 euro, echivalentul în lei la cursul de schimb din luna august 2020:

  • 75 de milioane de euro sunt fonduri europene
  • 25 de milioane de euro sunt contribuția națională

Prevederi:

  • Finanțarea achiziției echipamentelor IT mobile de tip tabletă pentru uz școlar, prevuzute la alin. (1) se acordă prin granturi din fonduri externe nerambursabile, în limita unei valori de 200 euro/tabletă pentru uz școlar, echivalentul în lei la data efectuării achizițiilor.
  • În valoarea de achiziție a tabletelor pentru uz școlar vor fi incluse și cheltuieli cu abonamentul lunar la internet dacă prin procedura de achiziție publică este prevăzută această condiție.
Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Beneficiari sunt instituții de învățământ preuniversitar din ciclul gimnazial și autorități publice locale (care le achiziționează pe școli).

De asemenea, prin această OUG s-a aprobat și achiziționarea de echipamente de protecție medicală și containere mobile sanitare în cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat, decontate din fonduri externe nerambursabile.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr