vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 iulie, 2013

Directorul Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), Varga Gabor, este cercetat penal, după ce OSIM a detașat la Oficiul european pentru mărci (OHIM) un funcționar român care avea diplomă de licență falsă.

Directorul OSIM și șefa departamentului de resurse umane sunt acuzaţi de tăinuire, pentru că nu au anunțat autoritățile despre cazul funcționarului trimis la OHIM cu acte false.

”Angajaţi ai respectivei instituţii sunt suspectaţi de faptul că nu au sesizat organele de cercetare penală în momentul în care au luat la cunoştinţă despre săvârşirea infracţiunilor de către un alt angajat”, a comunicat joi Poliția Capitalei.


Anchetatorii au informații potrivit cărora funcționarul care ar fi fost favorziat de directorul OSIM și de șefa de personal a obținut o funcție în cadrul oficiului românesc în baza unei diplome de licență false, în anul 2009.

Falsul a fost, însă, scos la iveală de funcționarii Uniunii Europene, după ce, în anul 2012, OSIM l-a detașat pe angajatul român cu diploma falsă la instituția europeană corespondentă – Oficiul pentru Armonizare în Piața Internă (OHIM), cu sediul la Alicante, Spania.

După ce a fost descoperit de către oficialii europeni, funcționarul român cu diplomă falsă s-a întors imediat în țară, dar și-a dat demisia și de la OSIM, de teamă că va fi prins de anchetatori.

Anchetatorii susțin că, în baza diplomei de licență false, funcționarul în cauză a primit venituri de 25.000 de euro de la OSIM și de 17.000 de euro de la OHIM, în scurta perioadă de timp cât a lucrat la instituția europeană.


Ancheta este derulată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 3, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: