miercuri

29 iunie, 2022

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Supratitlu Enter your value in points and it will be automatically converted to pixels
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
, Irina Begu, Aurelian Temizan

16 iulie, 2021

Președintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit joi la Casa Albă cu cancelarul Angela Merkel, în ultima vizită a oficialului german în această calitate.

În declarațiile de presă comune, cei doi au anunșat lansarea unui parteneriat în domeniile climei și energiei, au menționat relația cu Rusia și China, cu precizarea că Angela Merkel a admis: ”Desigur că avem uneori interese divergente”.


„Suntem împreună, acum și în viitor, în apărarea aliaților din flancul estic al NATO de agresiunea Rusiei”, a spus președintele Joe Biden. El a precizat că și-a exprimat din nou îngrijorările cu privire la proiectul Nord Stream 2, conducta de gaze dintre Rusia de Germania, construită prin Marea Baltică.

„Cancelarul Merkel și cu mine suntem absolut de acord că Rusiei nu trebuie să i se permită să folosească energia ca o armă de constrângere și amenințare a vecinilor”, a spus Joe Biden la conferința de presă comună.

Acesta a mai precizat că ambele state vor susține principiile democratice și drepturile universale atunci când China sau alte state lucrează la subminarea unei societăți libere și deschise.

În timpul discursului, președintele Joe Biden a menționat pericolele la adresa democrației, inclusiv în Uniunea Europeană. „Suntem uniți în angajamentul de a aborda regresul valorilor democratice, corupția, populismul din Uniunea Europeană sau printre candidații pentru aderare la UE, precum și oriunde în lume”, a spus Joe Biden.


Președintele american a mai afirmat că el și cancelarul Merkel au discutat despre restricțiile de călătorie din timpul pandemiei, precizând că atunci când situația sanitară va fi sigură va ridica interdicția de a călători din Europa către SUA.

Joe Biden a folosit briefing-ul pentru a aduce un omagiu liderului german, având în vedere că se aproprie de sfârșitul unei cariere politice care s-a întins pe timpul a patru mandate de președinte al SUA. “Într-o notă personală, trebuie să vă spun că îmi va lipsi să vă văd la summiturile noastre”, a afirmat Joe Biden.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

“Cooperarea dintre SUA și Germania este puternică și sperăm să continue, și sunt sigur că așa vom face”, a spus Biden la începutul întâlnirii din Biroul Oval, care a ținut mai mult de o oră.

“Apreciez prietenia”, a spus Angela Merkel, primul lider european care l-a vizitat pe Joe Biden la Casa Albă, subliniind rolul Americii în construirea unei Germanii libere și democratice după Al Doilea Război Mondial.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: