miercuri

19 ianuarie, 2022

Summit social al Uniunii Europene în luna mai

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 ianuarie, 2021

Premierul portughez Antonio Costa și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-au invitat pe șefii de stat și de guvern din UE, precum și instituțiile europene, partenerii sociali și alți actori cheie la un summit social care va avea loc pe 7 mai 2021, la Porto.

Invitația a fost transmisă cu ocazia lansării președinției portugheze a Uniunii Europene, precizează un comunicat al executivului comunitar.

Summit-ul social se va concentra pe modalitatea de întărire a dimensiunii sociale a Europei pentru a răspunde provocărilor schimbărilor climatice și trecerii la tehnologia digitală, în vederea garantării egalității de șanse pentru toți și pentru ca nicio persoană să nu fie lăsată pe margine.


Organizarea acestui summit este conexă planului de acțiune al Comisiei pentru implementarea Pilonului european al drepturilor sociale, ce urmează să fie prezentat în următoarele săptămâni.

„Europa înseamnă europenii. Sunt muncitorii, micii întreprinzători. Sunt posibilitățile oferite tinerei generații, solidaritatea care intră în joc în perioade de criză. De aceea summit-ul social de la Porto, din mai, este atât de important. Vom transmite un mesaj politic foarte puternic: Uniunea Europeană promovează o relansare care pune oamenii și binele lor în centru”, a declarat Ursula von der Leyen.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Summit-ul social va fi organizat în jurul a două evenimente:

  • În 7 mai 2021, va avea loc o conferință la nivel înalt, axată pe planul de acțiune al Comisiei pentru implementarea Pilonului european al drepturilor sociale.
  • Aceasta va fi urmată de o reuniune informală a șefilor de stat sau de guvern, la 8 mai.

O mare parte a summit-ului social va fi transmisă în direct, astfel că cetățeni din întreaga Europă vor avea ocazia să urmărească dezbaterile care vor avea repercusiuni asupra vieții de zi cu zi, în special în ceea ce privește locurile de muncă, condițiile de trai echilibrate, egalitatea de șanse, îmbunătățirea îngrijirii medicale și protecția socială, mai precizează sursa citată.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr