miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 august, 2011

Regionalizarea României rămâne o temă de actualitate a Partidului Democrat Liberal, dar va fi pusă în practică după alegerile locale din 2012, a declarat duminică pentru AGERPRES deputatul Sulfina Barbu, preşedinta organizaţiei de femei a PDL.

Parlamentarul democrat-liberal a spus că Biroul Permanent Naţional al PDL va discuta în şedinţa de luni alte două măsuri care preced regionalizarea, respectiv descentralizarea şi restructurarea ministerelor şi instituţiilor deconcentrate.

‘Descentralizarea şi restructurarea vor fi puse în practică încă din această toamnă, la începutul sesiunii parlamentare, prin actele normative necesare care să fie aprobate de Guvern şi Parlament. Undeva în luna iunie 2012 trebuie să avem un final al restructurării şi descentralizării, după care, după alegerile locale, putem gândi etapele următoare’, a afirmat Sulfina Barbu.


Pe de altă parte, parlamentarul PDL a declarat că varianta de lucru a Guvernului rămâne cu cele 8 judeţe suprapuse pe cele 8 regiuni de dezvoltare regională actuale. ‘Luni (8 august – n.r.) vom discuta cele două etape – restructurarea şi descentralizarea, pe fiecare unitate administrativă teritorială administrativă, dar până în primăvara viitoare vom vedea dacă mai sunt necesare modificări (în privinţa propunerii cu 8 judeţe – n.r.). Eu sunt o susţinătoare a organizării pe cele 8 regiuni care au fost stabilite. Regiunile au fost stabilite pe baza unor studii foarte amănunţite luând în calcul toţi parametrii şi cred că regiunile sunt în concordanţă cu toate standardele europene. Dar sigur vom discuta şi până în primăvară vom avea şi acest pas definitivat’, a declarat preşedinta organizaţiei de femei a PDL.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: