sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 octombrie, 2019

Statele Unite şi China au ajuns la un acord comercial parţial „foarte important”, a anunţat vineri seară preşedintele american, Donald Trump.

„Am ajuns la un acord foarte important de fază 1”, a spus preşedintele SUA presei după o întâlnire cu principalul negociator chinez, vicepremierul Liu He.

Această fază 1, potrivit lui Trump, include achiziţionarea de bunuri agricole, dar şi elemente care ţin de proprietatea intelectuală, serviciile financiare şi o secţiune despre cursul de schimb.


Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, care a participat la reuniunea din Biroul Oval, a afirmat că Statele Unite renunţă la majorarea taxelor vamale pentru bunuri de 250 de miliarde de dolari importate din China, care urma să crească de la 25% la 30% pe 15 octombrie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La rândul său, negociatorul chinez a vorbit despre „progrese substanţiale în numeroase domenii”. „Suntem mulţumiţi”, a adăugat Liu He, lăsând să se înţeleagă că discuţiile vor continua.

Potrivit reprezentantului american pentru comerţ, Robert Lighthizer, preşedintele Donald Trump nu a luat nicio decizie legată de taxele vamale care trebuie să intre în vigoare în decembrie.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: