duminică

26 mai, 2024

5 mai, 2018

Creșterea tensiunilor cu Rusia a determinat Washingtonul să reactiveze A Doua Flotă a SUA pentru a intensifica prezenţa NATO în Oceanul Atlantic, scrie The Guardian.

Anunțul a fost făcut de Johnny Michael, unul dintre purtătorii de cuvânt ai Pentagonului. Oficialul a adăugat că centrul de comandă va fi la Norfolk, Virginia.


Reluarea competiţiei pentru putere şi revenirea Rusiei impun ca NATO să se concentreze din nou pe Atlantic pentru a asigura o forţă dedicată apărării continentului şi pentru a demonstra existenţa unui efect de descurajare credibil şi capabil”, a declarat Johnny Michael.

Flota A Doua a fost dizolvată în 2011,  pentru a se reduce costurile.

Noua unitate se va ocupa de forţele navale şi aeriene pe coasta de est şi în nordul Oceanului Atlantic şi va fi responsabilă pentru pregătirea soldaţilor şi conducerea operaţiunilor maritime din regiune.

Decizia reflectă îngrijorările din Europa şi din interiorul NATO privind intensificarea prezenţei militare a Rusiei în regiunea Atlanticului.


Planul a fost aprobat la întâlnirea din februarie a miniştrilor Apărării ai NATO, ca parte dintr-un efort vast de a se asigura securitatea căilor maritime şi a liniilor de comunicare dintre Europa şi America de Nord.

 

Articole recomandate:

Etichete: , , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: