duminică

17 martie, 2024

25 iunie, 2020

Statele Unite analizează posibilitatea aplicării unor tarife suplimentare în valoare de 3,1 miliarde de dolari pentru bunurile provenite din Marea Britanie, Franţa, Germania şi Spania, acesta fiind un nou pas care ar putea amplifica tensiunile între cele două maluri ale Atlanticului, transmite Bloomberg.

Un document al Biroului Reprezentantului pentru Comerţ al Statelor Unite anunţă că instituţia analizează ”o listă suplimentară” de produse din Franţa, Germania, Spania şi Marera Britanie, pentru care să fie aplicate tarife de până la 100%. O decizie finală ar putea fi luată în septembrie. Printre bunurile menționate se numără măslinele, ciocolata, berea, ginul, precum și anumite camioane şi echipamente.

Măsura este în faza de consultare publică până pe 26 iulie şi face parte dintr-o set mai larg de astfel de măsuri impuse de Statele Unite în conflictul cu Uniunea Europeană privind subvenționarea producătorilor de avioane civile mari.

(Citiți și: ”Interviu Robert Kaplan: Intrăm în faza a doua a globalizării – aliniamentul SUA-UE în problema Chinei e o oportunitate care va fi ratată”)


Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a decis în octombrie anul trecut că Germania, Franţa, Spania şi Marea Britanie au acordat subvenţii ilegale producătorului de avioane Airbus şi a permis Statelor Unite să impună tarife vamale de 7,5 miliarde de dolari drept compensație.

În plus, OMC a decis în decembrie că UE nu a oprit aceste subvenţii ilegale, organizația oferind în acest fel Statelor Unite mai mult spaţiu pentru a impune noi tarife pentru produsele europene. În plus, tot în septembrie, OMC ar urma să decidă asupra unor acuze similare lansate de UE la adresa americanilor, cu privire la subvențiile acordate Boeing.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Economia României a suferit în ultimul deceniu unele dintre cele

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: