marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 iulie, 2020

Statele Unite plănuiesc să impună tarife vamale asupra importurilor de produse de lux din Franța, după ce președintele Emmanuel Macron a precizat că Franța urmărește în continuarea taxarea giganților din Silicon Valley, transmite Bloomberg.

Valoarea bunurilor care ar urma să facă obiectul unor tarife vamale în valoare 25% se ridică la 1,3 miliarde de dolari. Pe lista produselor se află produse cometice, dar și genți ”cu suprafața exterioară din piele de reptile”, potrivit unui comunicat publicat de reprezentantul comercial al SUA.

Statele Unite ar fi dispuse să suspende tarifele pe o perioadă de 180 de zile, care s-ar încheia în ianuarie, pentru negocieri. Cu această amenințare, SUA par a ținti companiile de lux din Franța, cum ar fi LVMH, Kering, Hermes International și L’Oreal.


Conflictele dintre cele două state au survenit după ce Franța a lansat ideea taxării companiilor digitale, inițiative pe care SUA a catalogat-o ”nerezonabilă” și ”discriminatorie”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Răspunsul Franței este același. Dacă nu va exista nicio soluție internațională până la sfârșitul lui 2020, vom aplica, după cum am spus mereu, taxa noastră națională”, a comentat duminică ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire.

O soluție internațională, agreată la nivelul OECD, ar fi cea mai simplă soluție de a rezolva disputa privind modul în care ar trebui taxate companiile digitale internaționale, este de părere oficialul francez, potrivit unor surse guvernamentale.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: