10 diplomați expulzați din SUA - noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru atacuri cibernetice și ingerințe în alegerile din 2020 - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

10 diplomați expulzați din SUA – noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru atacuri cibernetice și ingerințe în alegerile din 2020

15 aprilie, 2021

Statele Unite au anunțat joi sancțiuni care vizează mai mulți oficiali și entități ruse, transmite The Guardian.

Se așteaptă și ca până la 30 de entități private să fie sancționate pentru interferențele electorale și piraterie în guvernul SUA și în rețelele de calculatoare corporative de anul trecut.

Potrivit Politico, un nou val de sancțiuni împotriva Rusiei va urma foarte curând în condițiile în care ministerul american al Justiției a avizat deja cel puțin 2 pachete de sancțiuni care vizează  Nord Stream 2 AG, companie responsabilă cu proiectul, construcția și operarea ulterioară a rețelei de tranzit a gezelor, dar și pe directorul general Matthias Warnig.


Administrația președintelui Joe Biden semnalează de săptămâni că se pregătește să răspundă la încălcarea securității cibernetice care afectează software-ul realizat de compania SolarWinds.

Oficialii americani de informații și companiile de tehnologie au declarat că intruziunea, descoperită în decembrie, a fost probabil opera hackerilor ruși. Moscova a negat orice implicare. Au fost afectate atunci cel puțin nouă agenții guvernamentale, inclusiv departamentele de Trezorerie, Justiție și Comerț și 100 de companii private.

Sancțiunile vizează, de asemenea, represalii pentru presupusa ingerință în timpul alegerilor prezidențiale din 2020. O evaluare a comunității de informații din SUA a stabilit că președintele Vladimir Putin și guvernul rus au autorizat și dirijat un demers de a influența alegerile.

Unele dintre sancțiunile planificate vizează operațiuni de răspândire a dezinformărilor în timpul campaniei, potrivit uneia dintre sursele citate de Bloomberg. Printre cei vizați se numără și persoane și entități care operează în afara Rusiei, dar au răspuns unor cereri ale Moscovei.


Măsurile apar după ce președintele Joe Biden l-a avertizat pe președintele rus Vladimir Putin într-un apel pe 13 aprilie că SUA își va apăra interesele. În același timp, Biden a lansat ideea unui summit între cei doi lideri.

În prima sa zi de mandat, Biden a ordonat o revizuire a mai multor incidente în care Rusia ar fi fost implicată: interferențele electorale, rapoartele despre recompensele rusești asupra soldaților americani din Afganistan, atacul SolarWinds și otrăvirea liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Administrația a anunțat sancțiuni împotriva oficialilor ruși pentru cazul Navalnîi luna trecută.

Rusia a respins în mod repetat acuzațiile că s-a amestecat în alegerile din SUA, că s-a oferit să plătească recompense pentru uciderea trupelor americane sau că a luat parte la otrăvirea lui Navalnîi

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr