vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 ianuarie, 2021

Numărul locurilor de muncă create de angajatorii americani în luna decembrie a fost mai mic decât numărul de locuri de muncă eliminate, o situaţie inedită după luna aprilie, ceea ce sugerează că economia americană şi-a pierdut din avânt, punând în pericol relansarea din pandemie, transmite Reuters.

Raportul publicat vineri de Departamentul Muncii arată că economia americană a pierdut 140.000 locuri luna trecută. Economiştii intervievaţi de Reuters mizau pe 112.000 de noi locuri de muncă create de cea mai mare economie a lumii.

Departamentul Muncii a informat că rata şomajului în SUA a rămas stabilă, comparativ cu luna noiembrie, la 6,7%.


Datele statistice referitoare la numărul de noi locuri de muncă şi cele referitoare la rata şomajului sunt calculate pe baza a două anchete diferite, una derulată în rândul companiilor şi alta în rândul gospodăriilor, ceea ce explică existenţa unor diferenţe între ele.

În pofida evoluţiilor sub aşteptări de pe piaţa muncii, analişti sunt de părere că este puţin probabil ca economia americană să recadă în recesiune, având în vedere că săptămâna trecută guvernul de la Washington a adoptat un pachet de măsuri de sprijin în valoare de aproape 900 de miliarde de dolari.

În plus, noi stimulente fiscale sunt aşteptate având în vedere că democraţii au acum majoritatea în Senat, ceea ce constituie un atu pentru agenda viitorul preşedinte Joe Biden. De asemenea, există un optimism crescut că programul de vaccinare împotriva coronavirusului va fi coordonat mai bine de administraţia Biden.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Economia va rula la ralanti în următoarele luni, însă cu sprijin fiscal şi vaccinuri, economia ar trebui să urce într-o treaptă superioară de viteză la vară”, este de părere Mark Zandi, economist-şef la Moody’s Analytics.


Analiştii sunt de părere că economia americană a înregistrat o creştere anuală de aproximativ 5% în ultimul trimestru al anului trecut. Aceasta după o creştere record de 33,4% în trimestrul al treilea şi o contracţie record de 31,4% în trimestrul aprilie-iunie, cea mai gravă contracţie a economiei americane de la debutul publicării datelor statistice în 1947.

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: