joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 mai, 2020

Administrația Donald Trump, prin Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), a semnat un contract ce poate ajunge la 812 milioane de dolari, pentru repatrierea producției de medicamente generice şi ingrediente farmaceutice necesare în tratarea Covid-19.

Contractul prevede 345 milioane de dolari pe patru ani, cu posibilitatea de prelungire la 10 ani și 812 milioane de dolari, și a fost acordat Phlow Corpo, din Richmond, statul Virginia, pentru producerea acestor medicamente și ingrediente fabricate acum în China și India.

„Acesta este un punct de cotitură istoric în eforturile Americii de a repatria producţia şi lanţurile de aprovizionare farmaceutice (…) Pentru prea mult timp ne-am bazat pe pe producția și lanțurile de aprovizionare din străinătate, în ceea ce privește cele mai importante medicamente și substanțe active, punând în pericol grav sănătatea, siguranța și securitatea națională”, a declarat consilierul economic al Casei Albe, Peter Navarro.


Startup-ul Phlow Corp., producător de medicamente generice, a încheiat un parteneriat cu alte companii din domeniu – Civica Rx, Ampac Fine Chemicals şi Medicines for All Institute, conform The Washington Post.

Producția pe teritoriul SUA a început deja și au fost livrate către rezervele naționale 1,6 milioane de doze din cinci medicamente utilizate în tratarea bolnavilor cu Covid-19.

China și India India sunt princiapelele țări din care provin medicamentele de pe piața americană.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Phlow și partenerii săi au început investițiile pentru dezvoltarea noilor linii de fabricație, pentru diferite medicamente și injectabile.


Potrivit contractului, medicamentele vor fi fabricate în unități din USA, inclusiv la o linie de producție construită acum în Virginia. Guvernul american și Phlow, se precizează pe site-ul BARDA, au elaborat o listă de priorități  legate de medicamente necesare sistemului de sănătate american pentru combaterea Covid-19.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: