sâmbătă

20 aprilie, 2024

17 octombrie, 2014

Statele Unite îşi vor consolida parteneriatul militar cu forţele române şi vor organiza exerciţii de amploare în ianuarie, a declarat joi general maiorul Walter Piatt, comandant adjunct al US Army Europe, pentru agenţia rusă de presă RIA Novosti.

“Ne vom spori exerciţiile din România în curând. Avem exerciţii de amploare programate cu forţele române, în România, şi vom avea şi cu alţi aliaţi”, a afirmat comandant adjunct al US Army Europe, precizând că aceste exerciţii sunt programate pentru ianuarie.

Walter Piatt a notat că Statele Unite se antrenează cu armata română de mult timp: “Cred că sunt foarte puternici şi foarte capabili. Vom continua să ne antrenăm cu ei şi să fim parteneri cu forţele române”.


Armata americană a preluat la 10 octombrie comanda bazei balistice de la Deveselu, în cadrul unei ceremonii prezidate de comandantul Forţelor Navale pentru regiunea Africa şi Asia de Sud-Vest, contraamiralul John Scorby. Forţele Navale ale SUA au înfiinţat, astfel, la Deveselu, o nouă Unitate de Sprijin (NSF), a cărei comandă a fost preluată de căpitanul Bill Garren şi care urmează să devină complet operaţională până la sfârşitul anului 2015.

Reprezentantul Moscovei la NATO, Aleksandr Gruşko, a acuzat SUA, luni, că subminează securitatea regională prin amplasarea scutului antirachetă în Europa şi a promis că Rusia va lua măsuri după ce armata americană a preluat comanda asupra bazei militare de la Deveselu.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: