duminică

23 iunie, 2024

21 iulie, 2018

Trezoreria SUA este deschisă la ideea de a scoate corporația rusă Rusal de pe lista sancțiunilor americane împotriva Rusiei, potrivit secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Oficialul american a spus că scopul sancțiunilor a fost „nu de a duce la falimentul Rusal”, unul dintre cei mai mari producători globali de aluminiu, potrivit Reuters.

Anunțul a fost făcut la o săptămână după întâlnirea președinților Donald Trump și Vladimir Putin, cu care ocazie președintele american a fost foarte criticat, acasă, pentru felul în care gestionează relațiile cu Rusia.


Totodată, SUA au impus recent supratarife la importurile de hotel și aluminiu din Uniunea Europeană, declanșând confruntări comerciale de amploare cu aliații săi europeni.

Sancțiunile împotriva Rusal, a altor șapte companii ruse, ca și împotriva miliardarului rus Oleg Deripaska abia au fost decise în aprilie, ca răspuns la așa numitele „activități maligne” ale Rusiei.

Mai multe alte companii și țări au declanșat apoii co campanie de lobby pentru îmblânzirea sancțiunilor împotriva Rusal, ca urmare a distorsiunilor apărute pe piață din cauza lor.

„Compania ne-a abordat privind anumite probleme”, a declarat Steven Mnuchin, care nu a dorit să facă precizări, dar a spus că „da, dacă putem ajunge la o soluție acceptabilă, acesta este scopul nostru”.


Oleg Deripaska a demisionat luna trecută din consiliul de administrație al Rusal, împreună cu alți membri ai echipei sale.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: