marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 ianuarie, 2020

Cel puţin 10 militari din Arabia Saudită, aflaţi la instruire în Statele Unite, vor fi expulzaţi din cauza atacului comis de un conaţional de-al lor, pe 6 decembrie anul trecut, în Florida, scrie The Guardian.

Decizia a venit după ce Departamentul Apărării SUA a încheiat evaluarea dosarului locotenentului de aviaţie Mohammed Saeed Alshamrani din Forţele Regale Aeriene ale Arabiei Saudite. Aflat la instruire la o bază navală din Pensacola, acesta a ucis cu focuri de armă trei infanterişti marini americani şi a rănit alţi opt cursanţi, înainte de a fi la rândul său împuşcat mortal de un poliţist.

Saudiţii ce vor fi expulzați nu sunt acuzaţi de complicitate cu Alshamrani, dar ancheta FBI a descoperit că ei nu au semnalat comportamentul suspect al colegului lor înaintea atacului, sunt suspectaţi de legături cu extremişti, iar unii deţineau materiale pornografice cu copii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ancheta deschisă după atacul din decembrie a vizat aproximativ 850 de militari saudiţi din Statele Unite, iar Pentagonul a anunţat încă din 10 decembrie sistarea programelor de instruire operaţională a acestora, deşi nu s-au descoperit niciun fel de ameninţări din partea lor.

Aproximativ 5.000 de soldați străini sunt antrenați în SUA, dintre care 850 sunt saudiți.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: