luni

27 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 ianuarie, 2021

Războiul comercial dintre SUA și China a costat economia americană 245.000 de locuri de muncă, însă ridicarea restricțiilor comerciale de ambele părți va impulsiona creștere și va duce la crearea a 145.000 de locuri de muncă până în 2025, reiese dintr-un studiu comandat de US-China Business Council, citat de Reuters.

Grupul, care reprezintă interesele marilor companii americane care fac afaceri în China, a precizat că studiul realizat de Oxford Economics include și un ”scenariu de risc” care prevede o decuplare semnificativă a celor mai mari două economii ale lumii, care ar genera o scădere a PIB-ului SUA cu 1.600 de miliarde de dolari în următorii cinci ani. Acest lucru ar duce la o pierdere suplimentară a 732.000 de locuri de muncă până în 2022, respectiv 320.000 până în 2025.

Studiul a fost făcut public cu doar câteva zile înainte ca președintele ales, Joe Biden, să preia funcție și să înceapă o analiză aprofundată a politicii comerciale a SUA, inclusiv o serie de consultări cu aliații SUA asupra tarifelor punitive practicate de SUA în timpul administrației lui Donald Trump.


Biden a declarat că nu intenționează să facă modificări imediate la tarifele lui Trump, dar a spus că va colabora cu aliații SUA pentru a pune presiune pe China să își schimbe comportamentul comercial.

Președintele USCBC, Craig Allen, care a susținut eforturile lui Trump de a schimba politicile comerciale și de transfer tehnologic ale Chinei, a declarat că este important ca grupul să articuleze consecințele diferitelor politici comerciale din relația SUA-China.

„În cazul tarifelor, este foarte important să înțelegem costul economic complet al acestor alegeri”, a declarat Allen într-un briefing de presă.

Studiul estimează că exporturile SUA către China susțin 1,2 milioane de locuri de muncă americane și că companiile multinaționale chineze angajează direct 197.000 de americani, în timp ce companiile americane au investit 105 miliarde de dolari în China în 2019.


„Având în vedere prognozele care estimează că o treime din creșterea economică de la nivel mondial va fi susținută de China în următorul deceniu, menținerea accesului pe piață americană a Chinei este din ce în ce mai esențială pentru succesul global al companiilor americane”, se mai arată în studiul citat.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: