vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 martie, 2012

Din 76 de fructe şi legume turceşti evaluate recent, ardeii conţin cel mai periculos amestec de susbstanţe chimice din categoria pesticidelor, după cum indică un raport al organizaţiei internaţionale Greenpeace din Germania, citat de site-ul Greenprophet.com.

Raportul, realizat în perioada 2009-2010, indică cum că peste o treime dintre mostrele de legume şi fructe turceşti analizate conţin niveluri de substanţe chimice peste limita admisă şi astfel, Turcia se află pe primul loc în clasamentul celor 23 de ţări care sunt exportatoare importante de astfel de produse.

De exemplu, în ardeii turceşti au fost gasite 24 de substanţe chimice periculoase, iar pe locul al doilea urmează perele, în componenta cărora se găsesc 10 substanţe chimice periculoase peste limita admisă, urmate de strugurii turceşti, cu nouă substanţe chimice.


Autorii studiului precizează că femeile însărcinate, copiii în general ş cei bolnavi în special sunt sfătuiţi să evite legumele şi fructele cu un conţinut ridicat de substanţe chimice.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: