vineri

26 aprilie, 2024

3 octombrie, 2011

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat luni la Europa FM că e necesară renegocierea ţintei de deficit pe 2012, dată fiind încetinirea creşterii economice pe anul viitor.

„Eu cred că ar fi nevoie de aşa ceva şi vă spun şi de ce: România şi-a asumat angajamentul că reduce deficitul bugetar de la 4,4% la 3% anul viitor, în condiţiile în care se previziona o creştere economică de 3,5-4%, în termeni reali. (…) În momentul când te gândeşti la o creştere economică de doar 2%, cum văd că sunt prognozele acum, sigur că va fi foarte greu să faci această reducere. România are acum o situaţie în finanţele publice stabilizată, prin urmare se poate împrumuta la un cost rezonabil pe piaţa externă ca şi pe piaţa internă şi n-ar fi o problemă să negociem acum un 3,5, de exemplu, în loc de 3% şi să avem un efort de reducere a deficitului doar de 1%.”

Theodor Stolojan spune că dacă Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană nu vor fi de acord cu renegocierea deficitului bugetar pentru 2012, România va fi nevoită să găsească noi soluţii de reducere a cheltuielilor bugetare.



Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: