vineri

7 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 septembrie, 2016

cern steag romaniaLa sediul Organizației Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), din apropiere de Geneva, a avut loc luni ceremonia ridicării steagului României, după ce țara noastră a devenit oficial, pe 17 iulie, membră a acestui centru de cercetare.

La ceremonie au participat directorul general al CERN – Fabiola Gianotti, președintele Consiliului CERN – Sijbrand de Jong, și președintele României – Klaus Iohannis.

Tricolorul a fost ridicat alături de celelalte 21 de steaguri ale statelor membre în cadrul unei ceremonii la care au mai participat ministrul educației, Mircea Dumitru, și reprezentanți ai guvernului și mediului academic românesc.


„Cu mare plăcere adresez un bun venit călduros României care se alătură familiei din ce în ce mai numeroase a CERN”, a declarat Fabiola Gianotti.

„Sunt foarte bucuros că România a demonstrat astăzi că, după diligențele necesare și o atentă deliberare, este încă posibil pentru diferitele națiuni să-și unească forțele în domenii importante, într-un consens deplin”, a declarat la rândul său Sijbrand de Jong, președintele Consiliului CERN.

CERN este cel mai mare centru de cercetare in fizica particulelor elementare, situat în Nord-Vestul Genevei, la granița dintre Franța și Elveția.

Principala activitate o reprezinta fizica fundamentală, activitate ce poate duce la descoperirea misterelor Universului și a alcătuirii acestuia.


La CERN, sunt folosite cele mai complexe instrumente științifice pentru a studia principalii constituenți ai materiei.

Aproape 7.000 de oameni de știință, jumătate din fizicienii lumii (proveniți din aproximativ 500 de universități și de peste 80 de naționalități) care lucrează în domeniul particulelor elementare, utilizează facilitățile CERN.

Peste 70 defizicieni și ingineri români lucrează la proiecte CERN.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: