duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 decembrie, 2020

Măsura 1 din cadrul programului de un miliard de euro destinat IMM-urilor, cea care prevede acordarea de granturi de 2.000 de euro pentru microîntreprinderi, PFA și alți beneficiari, urmează să se redeschidă, ”în foarte scurt timp”, în forma modificată, pentru a permite mai multor categorii de solicitanți să obțină astfel de finanțări, a declarat, miercuri, ministrul în funcție al Economiei, Virgil Popescu.

”Eu n-aș fi așa pesimist cu redeschiderea Măsurii 1, așteptați în perioada imediat următoare, că eu cred că o vom redeschide mult mai repede. Acolo e o rezervă de bani. Am modificat în guvern ordonanța, în așa fel încât și întreprinderile individuale, și întreprinderile familiale să poată accesa aceste microgranturi, am modificat pentru firmele înființate în anul 2019 pragul de cifră de afaceri și eu cred că în foarte scurt timp o să vedeți că putem lansa și Măsura 2, să nu așteptăm până în februarie” – a spus ministrul Popescu, la lansarea Cartei Albe a IMM-urilor, de către Consiliul Național al IMM-urilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Un număr de 29.250 de beneficiari au aplicat, în perioada 12-21 octombrie 2020, la prima sesiune de înscrieri pentru Măsura 1. Bugetul rămas nefolosit este de 41,5 milioane de euro.


În prima sesiune au putut aplica microîntreprinderile, PFA, ONG și cabinetele medicale individuale implicate în măsurile COVID-19. În cea de-a doua sesiune vor putea intra în plus și întreprnderile individuale și întreprinderile familiale, conform modificărilor operate de Guvern.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: