joi

23 mai, 2024

28 februarie, 2012

Austria va prelua controlul grupului bancar Österreichischen Volksbanken AG (OeVAG), injectând fonduri obţinute din taxa pe bănci, transmite AFP citat de AGERPRES.

Planul de salvare a fost adoptat de Ministerul de Finanţe după negocieri cu proprietarii Volksbank: grupul OeVAG, banca austriacă Raffeisen şi grupul german de servicii financiare DZ. Planul va ajuta la stabilizarea situaţiei băncii după ce statul austriac şi proprietarii Volksbank vor injecta în total 480 milioane de euro (640 milioane de dolari) din care guvernul de la Viena va furniza aproximativ 250 milioane de euro (335 milioane de dolari).

OeVAG, care se aşteaptă la pierderi de 1,2 miliarde de euro în 2011, a mai primit asistenţă financiară în 2009, în timpul perioadei de vârf a crizei financiare.


Ministerul de Finanţe a anunţat că fondurile pentru salvarea Volksbank vor veni din sectorul bancar, iar guvernul va deveni al doilea mare acţionar al băncii, cu o participaţie între 40-49%.

Acţionarii au decis să-şi menţină expunerea pe România

Acţionarii bâncii au decis, luni seară, să-şi păstreze expunerea pe România. Atât statul austriac, în noua sa calitate, cât şi două bănci aflate în poziţia de acţionari minoritari (DZ Banck şi Ergo ) au ajuns la un acord privind finanţarea în continuare a Volksbank leasing şi a Volksbank România, chiar dacă rămâne valabilă opţiunea ca Volksbanck leasing şi Volksbank România se fie la un moment dat vândute.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: