duminică

23 iunie, 2024

21 mai, 2019

Guvernul SUA a revenit luni asupra sancțiunilor dictate împotriva Huawei, emițând o autorizație temporară pentru continuarea afacerilor cu compania chineză, cu intenția declarată de a de a ține sub control pierderile clienților Huawei, anunță CNBS. Autorizația acordată comapniei Huawei este valabilă 90 de zile.

The Wall Street Journal citează surse din interiorul companiei americane Google care afirmă că și această companie îli va adapta poziția față de Huawei și va permite în continuare chinezilor transferul de produse hardware şi software.

Potrivit deciziei emise luni, Departamentul pentru Comerț va permite companiei chineze să achiziționeze mărfuri produse de firme americane, pentru a menține rețelele existente și pentru a oferi update-uri de software telefoanelor Huawei.


Huawei îi este însă în continuare interzis să cumperere componente americane cu scopul de a construi noi produse fără obținerea licenței din partea producătorilor din SUA.

Potrivit declarației Secretarului pentru Comerț, guvernul american speră ca prin această mișcare să ofere mai mult timp furnizorilor de servicii de telecomunicații care depind de echipament Huawei să găsească alternative de colaborare.

Avocatul Kevin Wolf, fost oficial din cadrul Departamentului pentru Comerț a declarat: ”Scopul pare să fie prevenirea prăbușirii internetului și a sistemelor computerizate și de telefonie mobilă. Nu este o capitulare, ci facem curat în casă.” ​

Google anunțase luni că își suspendă cele mai importante afaceri cu Huawei. Decizia i-ar fi afectat în primul rând pe deținătorii de terminale mobile fabricate de Huawei, care nu ar mai fi avut acces la servicii precum gmail sau la update-uri de software.


Anunțul Google a fost făcut după ce guvernul american adăugase Huawei pe o ”listă neagră” de companii. Decizia oficialilor americani ar fi afectat în primul rând marile companii americane care utilizează dispozitive hardware produse, ieftin, de chinezi.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: