luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 septembrie, 2021

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, începând cu 10 septembrie, conform unui act normativ aprobat joi de Guvern. Există o singură modificare a prevederilor valabile în acest moment – testele antigen vor fi valabile 48 de ore, în loc de 24 de ore, în prezent.

Pragurile pentru diferite restricții sunt incidențele de 2, 3, 4 și respectiv 7,5 cazuri Covid-19 la 1.000 de locuitori, în 14 zile, rate calculate la nivel de județ sau localitate.

Masca de protecție este obligatorie în spații închise, în transportul în comun și în locurile publice aglomerate.


Evenimentele publice și private se desfășoară în același condiții ca și până acum, în funcție de incidența cazurilor . Numărul de persoane este limitat în funcție de scenariul în care se află fiecare localitate, cu excepția cazului în care toți participanții sunt vaccinați.

Carantina de noapte se aplică în weekend acolo unde rata de infectare depășește pragul de 4 la mie și se aplică pe tot parcursul săptămânii dacă rata trece de 7,5 cazuri la mia de locuitori în 14 zile.

Secretarul de stat pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, le-a transmis persoanelor care manifestă simptome de îmbolnăvire cu Covid-19 să nu meargă la muncă, să respecte regulile sanitare, să se testeze şi să ia legătura cu medicul de familie cât mai rapid, pentru a nu îngreuna acţiunile de combatere a răspândirii epidemiei.

„Vreau să subliniez câteva lucruri: mai mulţi pacienţi ajung târziu, nu vin când apar simptomele şi nu se testează când apar simptomele. Mai mult, în unele unităţi de primiri-urgenţe, după ce s-a făcut anamneza cu pacienţi pozitivi, au aflat că pacienţii care ştiu că sunt simptomatici de câteva zile şi nu s-au testat au mers la locul de muncă, fiind simptomatici. Acest lucru face foarte grea combaterea răspândirii pandemiei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Apelul nostru către populaţie: dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi. Dacă eşti pozitiv, anunţi medicul şi intri în izolare şi dacă e nevoie, bineînţeles, ajungi să fi consultat, pentru că aplicarea tardivă a tratamentului poate să pună viaţa unei persoane în pericol. Aşa că nu este de glumit cu acest virus, cine poate fi pozitiv, cine are simptome să nu meargă la locul de muncă, să se testeze şi să ia legătura cu medicul lui de familie”, a declarat Raed Arafat, joi, după ședința Guvernului.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: