duminică

23 iunie, 2024

30 august, 2011

Agenţia de rating Standard&Poor’s (S&P) a revizuit marţi în scădere estimările privind creşterea economică din zona euro, dar consideră că uniunea monetară nu se îndreaptă spre recesiune, transmite Reuters citat de Mediafax.

S&P anticipează o creştere de 1,7% în 2011 şi de 1,5% anul viitor, sub estimările de 1,9%, respectiv 1,8% anunţate în iulie.

Pentru Germania, cea mai mare economie din Europa, S&P a redus prognoza pentru anul viitor cu 0,5 puncte, la 2%, cu mult sub ritmul de 3,3% anticipat pentru 2011.


PIB-ul Franţei va creşte cu 1,7% în acest an şi cel viitor, potrivit S&P, care estima anterior un avans de 2%, respectiv 1,9%.

Agenţia a revizuit perspectiva economică a Spaniei pentru anul viitor cu 0,5 puncte, la 1%, care este mai bună decât estimarea pentru anul curent, de 0,8%.

În afara zonei euro, S&P a redus estimările pentru Marea Britanie, la 1,3% în acest an şi 1,8% în 2012, sub creşterile de 1,5%, respectiv 2% anticipate în iulie.

În pofida acestor revizuiri, S&P nu se aşteaptă ca Europa să intre în recesiune.


„Continuăm să credem că nu va avea loc o recesiune în W, deşi riscurile de scădere sunt semnificative. Vom monitoriza în special tendinţa cererii de consum, în trimestrele viitoare”, se arată în raportul agenţiei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: