luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 decembrie, 2013

Uniunea Europeană a pierdut vineri o treaptă în ratingul de credit pe termen lung acordat de Standard & Poor’s (S&P), coborând de la AAA, la AA+, din cauza slăbirii coeziunii blocului comunitar și deteriorării profilului său financiar, scrie Bloomberg.

A fost menținut ratingul creditului pe termen scurt, la A-1+

”Retrogradarea reflectă opinia noastră referitoare la diminuarea solvabilității” celor 28 de state membre ale UE, se spune în comunicatul S&P.


Retrogradarea vine după ce în ultimii ani au fost retrogradate ratingurile unor țări din UE, precum Franța, Italia și Spania, pe măsură ce criza datoriilor suverane s-a rostogolit în regiune.

Ratingul mediu al contributorilor neți la bugetul UE a scăzut la „AA”, de la „AA+”, începând din ianuarie 2012.

”Credem că profilul financiar al UE s-a deteriorat și coeziunea statelor memembre a slăbit”, mai spune comunicatul S&P. ”Negocierile pe bugetul UE au devenit mai tensionate, semnalând ceea ce noi noi considerăm creșterea riscurilor privind sprijinirea UE de către unele state membre”, mai precizează comunicatul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Evoluţia costurilor de finanţare la nivel global arată că investitorii au ignorat anul trecut 56% din deciziile de rating şi de perspectivă ale Moody’s şi 50% din cele ale S&P, de cele mai multe ori având opinii divergente faţă de cele emise de agenţiile de rating, arată datele Bloomberg.


Moneda euro se tranzacţiona vineri dimineaţă la Londra la 1,3626 dolari, după ce a ajuns la 1,3635 dolari, la ora 05.54, cel mai redus nivel din ultimele două săptămâni.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: