joi

18 iulie, 2024

21 ianuarie, 2022

Primăria Oradea demarează construirea celui mai performant Spital de boli infecţioase şi pneumologie din țară, în valoare de 130 de milioane de euro, scrie Agerpres.

„Suntem în faza de demarare a achiziţiei pentru proiectare şi execuţie. Valoarea proiectului este de 130 de milioane de euro şi urmează să fie depus spre finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Dintre toate proiectele pe fonduri europene derulate până acum, acesta va fi cel mai mare proiect al primăriei. Dintre toate, ca valoare, cel mai mare până acum a fost proiectul pentru modernizarea CET-ului, de aproape 80 de milioane de euro”, a declarat vineri directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) din cadrul Primăriei Oradea, Marius Moş.


Autorităţile preconizează ca lucrările de construcţie să fie începute în primăvara acestui an, iar spitalul, ce se doreşte a fi cel mai modern spital de boli infecţioase şi pneumologie din ţară, să fie dat în folosinţă în 2025.

Proiectul prevede construirea a patru corpuri de clădire, una cu patru etaje, alta cu două, respectiv două cu un etaj, cu parcare de 175 locuri, în subteran şi la sol. Vor fi ridicate pe un teren de circa 2,5 hectare, transmis în proprietatea publică a Municipiului Oradea în anul 2020, prin hotărâre a CJ Bihor. Amplasamentul a fost eliberat de fostele clădiri, degradate, ce au aparţinut cândva armatei, respectiv unităţii de grăniceri.

Capacităţile noului Spital de boli infecţioase şi pneumoftiziologie, din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, sunt formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare şi un bloc operator de 15 dimensiuni reduse.

Spitalul va avea şi un compartiment pentru urgenţe, cu cameră de gardă pentru fiecare dintre specialităţile medicale deservite: boli infecţioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri şi spaţii pentru deservirea funcţiei educaţionale (sală conferinţe, săli studiu, camere pentru rezidenţi).


Unitatea medicală va avea un total de 218 de paturi (minimum) pentru spitalizarea continuă a pacienţilor, ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, în funcţie de necesităţi, la care se adaugă 20 paturi în regim de spitalizare de zi şi 11 paturi ATI.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: