miercuri

25 mai, 2022

Spania, plan de 5 miliarde de euro pentru reducerea șomajului în rândul tinerilor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 iunie, 2021

Reducerea șomajului în rândul tinerilor se numără printre prioritățile guvernului spaniol, acesta fiind unul dintre cele mai ridicate de la nivel european.

Spania va investi în următorii șase ani aproape cinci miliarde de euro într-o strategie menită să sprijine angajarea tinerilor, transmite Euractiv.

Circa 37% dintre tinerii spanioli nu au un loc de muncă, față de circa 15% rata medie curentă a șomajului.


Ministrul Muncii și Economiei Sociale, Yolanda Díaz, susține că situația locurilor de muncă pentru tineri este ”o problemă încă nerezolvată” care trebuie abordată de urgență.

”Principala problemă pe care o are Spania este șomajul […], dar mai ales cea a tinerilor”, a spus declarat Yolanda Díaz recent.

Pentru a corecta acest dezechilibru, guvernul spaniol a elaborat un plan, Planul de garanție pentru tineret Plus 2021-2027.

Executivul a alocat 4,9 miliarde de euro acestei noi foi de parcurs care are ca scop creșterea gradului de angajare a tinerilor spanioli.


Planul conține un total de 69 de măsuri, printre care acțiuni specifice pentru a oferi îndrumări personalizate pentru a promova o căutare activă de muncă, oferirea de competențe și de formare profesională mai bune și, mai ales, sporirea accesului pe piața muncii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Antreprenoriatul tinerilor va fi, de asemenea, încurajat ”printr-un acces facil la microcredite”, pentru a favoriza crearea de noi startup-uri.

”Nu putem avea tineri cu contracte de muncă de 436 de euro pe lună. Acest lucru creează o reputație negativă pentru companiile spaniole. Dacă avem locuri de muncă precare, avem companii precare. Avem nevoie de tineri pe piața muncii, iar aceștia trebuie să se bucure de condiții decente și stabile”, a declarat ministrul muncii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: