joi

4 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 mai, 2011

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s Ratings Services consideră că există riscuri semnificative legate de implementarea programului de redresare economică a Portugaliei, de pe urma situaţiei politice incerte.

S&P avertizează privind posibilitatea unei contracţii economice mai severe decât se preconizează în prezent (o recesiune de 2% în 2011 şi 2012) astfe încât băncile portugheze să aibă nevoie de un sprijin guvernamental mai mare de 3% din produsul intern brut al ţării.

Agenţia susţine că dacă aceste riscuri de implementare se vor realiza ar putea coborî ratingul suvern al Portugaliei. Pe de altă parte, dacă Portugalia îşi atinge obiectivele fiscale, de creştre economică şi competitivitate, ratingul ar putea să se stabilizeze la nivelul actual.


Cu toate acestea, agenţia de rating a apreciat termenii şi volumul programului de sprijin negociat de Portugalia cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional la ”BBB minus”.

”Potrivit estimărilor noastre, programul în valoare de 78 miliarde de euro pe patru ani ar trebui să acopere nevoile de finanţare ale Portugaliei până la mijlocul lui 2013”, anunţă S&P.

Portugalia a demarat un împrumut de 78 de miliarde de euro de la organisemele internaţionale.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: