sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iunie, 2019

Sara Netanyahu, soţia premierului israelian Benjamin Netanyahu, a recunoscut că a utilizat fonduri publice în mod abuziv şi va returna statului 15.000 de dolari, anunță BBC.

Sara Netanyahu (foto) a fost acuzată că ar fi cheltuit aproape 99.300 de dolari din fonduri publice pentru servicii de catering, declarând în mod fals că la reşedinţa premierului ţării nu există bucătari. Procurorii au pus-o sub urmărire penală anul trecut pentru fraudă şi abuz de încredere, însă au renunţat la acuzaţia de fraudă după ce aceasta şi-a recunoscut faptele.

La acea vreme, avocatul acesteia a declarat că acest caz este unul motivat politic, fiind o încercare a adversarilor lui Benjamin Netanyahu de a-l denigra.


Potrivit Jerusalem Post, Sara Netanyahu va avea cazier penal. În baza acordului încheiat cu procurorii, soția actualului premier va returna statului 12.490 de dolari și va plăti o amendă de 2.777 dolari.

Instanţa a mai decis că autorităţile israeliene îşi păstrează dreptul de a o chema în judecată pe Sara Netanyahu, într-un proces civil, pentru recuperarea altor 50.000 de dolari.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Erez Padan, procurorul de caz, a declarat că în dosarul soţiei premierului au fost făcute „concesii semnificative”, iar înţelegerea semnată de aceasta cu Parchetul este una „echilibrată şi corectă”. ”Procuratura este conștientă de faptul că nu există o corelație deplină între sumele impuse la plată și cele care au făcut obiectul anchetei penale, dar procedura legală nu obligă la corelarea acestor sume”, a mai precizat procurorul de caz.

În 2016, o altă instanță a decis că soția premierului Netanyahu trebuie să plătească daune în valoare de 47.000 de dolari unei foste menajere a familiei, care a acuzat-o pe Sara Netanyahu de abuz. Instanța a găsit elocvente dovezile produse de  Meni Naftali, care a demonstrat că a fost insultată și abuzată verbal.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: