marți

16 aprilie, 2024

27 martie, 2012

Sorin Frunzăverde a confirmat marţi seara că va candida din partea USL pentru un nou mandat de preşedinte al CJ Caraş-Severin şi va fi vicepreşedinte PNL.

”Voi candida ca membru PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, din partea USL. Aşa cum mi s-a propus astăzi, voi deveni vicepreşedinte al PNL. Nu poţi să candidezi pentru funcţia asta fără să fii membru PNL”, a decarat Frunzăverde, pentru Mediafax.

PNL urmează să aibă în 7 aprilie un congres extraordinar, la fel ca şi celelalte 2 partide din USL – PSD şi PC.


Întrebat care au fost motivele plecării sale din PDL, Sorin Frunzăverde a spus că motivele pot fi găsite în declaraţia lui 24 noiembrie 2010.

Presa relata, în 24 noiembrie 2010, despre declaraţii ale lui Sorin Frunzăverde potrivit cărora principala provocare pentru PDL dar, în acelaşi timp, pentru opoziţie o reprezintă scoaterea României din „haosul administrativ”, din „vrajba politică” şi din „statul poliţienesc”.

El exprima atunci opinia că PDL trebuie, fiind la guvernare, să se folosească de pârghiile pe care le are pentru a scoate ţara din această stare.

Astfel, spunea Sorin Frunzaverde, ar trebui luate măsuri precum începerea unui dialog politic cu opoziţia, care să permită constituirea unui guvern bazat pe o mai largă majoritate parlamentară şi construirea şi adoptarea unui buget corect şi responsabil din punct de vedere al alocărilor instituţionale.


Sorin Frunzăverde este preşedinte al PDL Caraş-Severin şi a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL, la Convenţia Naţională a partidului, din mai 2011.

Frunzăverde s-a numărat atunci printre susţinătorii de bază ai lui Vasile Blaga în lupta cu Emil Boc pentru obţinerea preşedinţiei partidului.

În vârstă de 52 de ani, Sorin Frunzăverde s-a remarcat şi ca susţinător al creşterii salariilor bugetarilor, pentru recuperarea integrală a tăierilor suferite în anul 2010, într-o perioadă, însă, în care oficial premierul de atunci, Emil Boc, şi preşedintele Traian Băsescu evitau să se lenseze în promisiuni privind majorări de salarii.

Organizaţia PDL Caraş-Severin pleacă în masă cu Frunzăverde, la PNL

Deputatul PDL de Caraş-Severin, Valentin Rusu, lider al democrat-liberalilor reşiţeni, a

declarat marţi, că în momentul în care Sorin Frunzăverde va lua decizia de a candida din partea USL, la preşedinţia Consiliului Judeţean, îl va urma, aşa cum vor face şi ceilalţi colegi ai săi.

‘În momentul de faţă, sunt doar declaraţii de presă. O declaraţie a domnului preşedinte Sorin Frunzăverde nu am vazut, dar, în momentul în care va apărea, va fi o decizie pe care am să o respect şi am să o urmez. Am avut discuţii cu colegii mei parlamentari şi au răspuns afirmativ. De asemenea, cred că şi primarii din judeţ vor face acelaşi lucru’, a declarat parlamentarul de Caraş-Severin, citat de Agerpres.

Totodată, Ionel Goga, primarul oraşului Oraviţa, a afirmat că îl va urma pe Sorin Frunzăverde, indiferent de partidul în care acesta va fi.

‘Sigur că îl voi urma pe Sorin Frunzăverde, oriunde va fi’, a precizat Goga.

”Suntem trei parlamentari de la Caraş-Severin, doi deputaţi şi un senator, care ne vom alătura preşedintelui Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, în demersul său şi o vom lua în direcţia în care domnia sa o va lua”, a declarat Rusu pentru AGERPRES.

Întrebat dacă există posibilitatea înscrierii în PNL şi a celorlalţi parlamentari democrat-liberali de Caraş-Severin – Iosif Secăşan şi Gheorghe Hogea – Valentin Rusu a declarat că dacă Sorin Frunzăverde se va orienta spre acest partid politic, atunci aceeaşi alegere a o vor face şi ei.

Vasile Blaga spune că nu ştie de nemulţumurile lui Frunzăverde

Sorin Frunzăverde s-a remarcat ca un membru al vechii grăzi a PDL, conduse de Vasile Blaga, însă preşedintele Senatului a susţinut marţi că nu ştie de vreo nemulţumire pe care să o fi prezentat-o liderul PDL Caraş-Severin conducerii centrale a partidului.

”Discuţii sunt întotdeauna într-un partid. Să nu uităm că Sorin Frunzăverde este încă prim-vicepreşedinte al partidului. Puncte de vedere diferite pot să apară până la luarea unei decizii, după care fiecare se conformează. Eu particip la şedinţele Biroului Permanent de puţin timp, de când sunt preşedinte al Senatului. Ştiu că nu au fost discuţii în contradictoriu. Vă spun cu toată sinceritatea că nu şi-a exprimat nicio nemulţumire. Nu am avut niciodată certuri. Dimpotrivă, l-am apreciat şi îl apreciez”, a declarat Vasile Blaga, înainte ca Frunzăverde să-şi anunţe oficial plecarea din PDL.

Elena Udrea: Nu este bine pentru partid

Vicepreşedintele PDL, Elena Udrea, un membru reprezentativ al grupării noi din PDL, propulsate de şeful statului, Traian Băsescu, a recunoscut că plecarea lui Frunzăverde nu este benefică partidului.

Înainte de anunţul public al lui Sorin Frunzăverde, Elena Udrea susţinea că nu ştia de intenţiile prim-vicepreşedintelui PDL.

”Nu ştiam această informaţie. Dacă este reală, trebuie văzute motivele. Nu aş dori să comentez. Dacă aşa stau lucrurile, nu este un lucru bun pentru partid”, a spus Udrea.

Liberalii au anunțat primii plecarea lui Frunzăverde din PDL la PNL

Inițial, informația privind demisia lui Frunzăverde din PDL a apărut ”pe surse”, la agenția Mediafax, într-o corespondență in Caraș-Severin.

Primele declarații oficiale au venit, însă, din partea PNL, unde merge Frunzăverde.

Preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Sorin Frunzăverde va candida din partea USL la şefia Consiliului Judeţean.

Marcel Vela a explicat că Frunzăverde va candida din partea USL, însă ca reprezentant al PNL.

El a mai spus că, „deocamdată”, Frunzăverde nu s-a înscris în PNL.

„Confirm candidatura – nu înscrierea, pentru că nu am procedat încă la aspectele tehnice – din partea USL, respectiv a PNL a lui Sorin Frunzăverde la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin”, a declarat Marcel Vela pentru MEDIAFAX.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu a anunţat marţi într-o conferinţă de presă ca organizaţia USL Caraş Severin îl va propune şi susţine la şefia Consiliului Judeţean pe actualul preşedinte al CJ, Sorin Frunzăverde.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: