joi

28 martie, 2024

12 mai, 2020

Aproape un sfert din familiile vulnerabile socio-economic nu au putut achiziționa medicamentele necesare copiilor lor, în perioada epidemiei, iar mai mult de o treime nu au putut procura unele alimente sau produse de strictă necesitate.

Acestea sunt câteva dintre rezultate sondajului realizat de Salvați Copiii în rândul a 513 familii beneficiare ale programelor asociației.

Cum și-au asigurat aceste familii nevoile de bază:

  • 36% dintre respondenți afirmă ca nu au putut procura produse sau alimente de strictă necesitate. Majoritatea acestora spun că fie au facut economii și astfel au rămas fără bani pentru anumite categorii de produse sau că nu s-au putut aproviziona din cauza restricțiilor de transport sau lipsei unor produse.
  • 23% dintre respondenți spun ca nu au putut procura medicamente necesare copiilor, fie din cauza sistemului informatic care nu a funcționat, fie din cauza lipsei banilor ori pentru că anumite medicamente nu au fost disponibile. O parte dintre respondeți menționează că au amânat vaccinările.
  • 15% dintre respondenți menționează că nu au avut acces la medic. O parte dintre aceștia afirmă ca le-a fost frică să se deplaseze la medic.

Dotarea cu tehnologia necesară cursurilor online:

  • 9 din 10 persoane spun că au în gospodărie acces la internet. Totusi, majoritatea acestoara navighează online folosind telefonul mobil, ceea ce face dificilă utilizarea internetului în contexte educaționale. Mai puțin de jumătate dintre respondenți apreciază că nu au probleme cu accesul (conexiunea) la internet.
  • Sub 20% dintre familii au acces la internet de pe laptop, dektop sau tabletă.
  • Analizând situația celor 891 de copii școlari din familiile cuprinse în eșantion, observăm că 89 nu au acces la internet, 541 au acces la internet acasă doar prin telefoane mobile și doar 261 au acces la internet și de pe desktop, laptop sau tablete.

De asemenea, 66% dintre respondenți afirmă că cel puțin o persoană din gospodărie a fost afectată pe plan profesional.

Majoritatea au spus că nu mai pot găsi de muncă ocazional (27%) sau că sunt în șomaj tehnic (17%).


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: