marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 aprilie, 2017

Cu șase zile înainte de primul tur de scrutin, fostul ministru al economiei, Emmanuel Macron (foto), realizează cel mai bun scor într-un nou sondaj, cu 24% din intențiile de vot. El câștigă o jumătate de punct față de ancheta precedentă Elabe, dată publicității la 13 aprilie.

În acest ultim sondaj, președinta Frontului Național, Marine Le Pen, este creditată cu 23% din intențiile de vot. Și ea câștigă 0,5 puncte, potrivit sondajului realizat pentru BFMTV și Express.

Candidatul dreptei, François Fillon, ar fi exclus din turul doi având 19,5% din voturi (-0,5 puncte), situându-se în fața lui Jean-Luc Mélenchon (stânga), care ar obține 18% (-0,5). Cu mult în urmă se situează socialistul Benoît Hamon, care înregistrează 8% din intențiile de vot.


În al doilea tur, care se va organiza pe 7 mai, Emmanuel Macron ar câștiga cu 62% din voturi, față de cele 38% pentru Marine Le Pen.

Un procent de 22% dintre persoanele chestionate nu și-au exprimat intenția de a merge la vot. Circa 68% dintre cei intervievați au declarat că sunt siguri că se vor prezenta la urne în data de 23 aprilie, o creștere de un procent față de sondajul precedent (63%), în timp ce rata abținerii se anunță ridicată, la fel ca nivelul alegătorilor indeciși.

Cu toate acestea, conform sondajului actual, 73% din alegători spun că sunt acum siguri pe cine îl vor vota.

Acest sondaj a fost realizat online în zilele de 16 și 17 aprilie pe un eșantion de 1.438 de persoane înscrise pe listele electorale, în conformitate cu metoda cotelor.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: