joi

22 februarie, 2024

1 februarie, 2012

Numărul persoanelor neangajate din Europa atinge noi recorduri, din moment ce criza economică se desfăşoară într-un mediu cu consecinţe sociale importante, scrie EUobserver.

În opt state membre ale Uniunii Europene, peste 30% dintre tinerii sub 25 de ani nu au un loc de muncă, iar cea mai afectată ţară continuă să fie Spania, unde jumătate din persoanele tinere sunt şomere. Doar Austria, Luxembourg şi Olanda se pot lăuda per total cu o rată a şomajului sub 5%.

Statisticile îngrijorătoare au ajuns să fie cap de afiş în cadrul agendei politice europene, astfel că liderii UE s-au întâlnit luni în cadrul unui summit, pentru a discuta şi eventual să stabilească anumite soluţii pentru această problemă. “Tinerii, în timpuri de criză economică, nu au nevoie de cuvinte frumoase, ci doar de investiţii puternice, iar aceştia trebuie să fie pentru Europa o prioritate financiară şi politică », a declarat Peter Matjasic, preşidentele Forumului European al Tinerilor de la Bruxelles şi a adăugat că “doar măsurile de austeritate nu sunt răspunsul pentru a intrumenta dificultăţile pe care mulţi tineri europeni le confruntă pentru a avea acces la piaţa muncii”.


Comisia Europeană este de părere că aproape jumtate dintre toate persoanele care şi-au căutat un loc de munca în 2010 au avut vârste între 18 şi 29 de ani, iar marea parte dintre aceştia şi-au găsit locuri de muncă part-time şi cu salarii mici.

Rata şomajului din zona euro a atins cel mai mare record de când euro a fost lansat în 1999, iar aproape 16,3 milioane de oameni sunt şomeri în cadrul a 17 ţări care folosesc moneda unică euro, care reprezintă echivalentul populaţiei Olandei.

(Citeşte mai mult pe cronicaeuropeana.ro)


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: